Algemene voorwaarden

Onderstaande algemene voorwaarden zijn van toepassing op het reserveren, huren, bewonen en betalen van een vakantiehuis via Le Cocon Vacances.

Verhuurders:

Le Cocon Vacances

Marja Soomers
628c, Rue Saint Joseph
83560  La Verdière 
France

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel. : 0033 (0)494 772596 / 0033 (0)626 695 626

Reservering/betaling:

U kunt telefonisch, schriftelijk of per e-mail reserveren bij: Le Cocon Vacances; Marja Soomers.

Na reservering ontvangt u een schriftelijke (waaronder tevens te verstaan per e-mail) bevestiging. Uiterlijk 7 dagen na ontvangst van de bevestiging dient een aanbetaling van 30% van de volledige huurprijs te zijn bijgeschreven op

bankrekeningnummer: 
BIC:
IBAN:

Bij niet tijdige betaling ontvangt u een schriftelijke aanmaning. Wanneer het verschuldigde bedrag niet binnen 7 dagen na aanmaning op het hiervoor genoemde rekeningnummer is bijgeschreven wordt de reservering geacht te zijn geannuleerd. De overige 70% van de huurprijs dient 6 weken voor aankomst op bovenstaand rekeningnummer te zijn bijgeschreven.

De huurprijzen zijn per week en gelden zoals ten tijde van de reservering, vermeldt op

www.lecoconvacances.com

De eventuele kosten voor beddengoed, gas, water en electra en borg dient u contant te betalen bij aankomst. 

Bij aankomst dient eveneens een borgsom contant te worden betaald. Deze borgsom wordt teruggegeven bij vertrek wanneer het huis en inventaris in dezelfde staat verkeren als bij uw aankomst.

Annulering:

Huurder is als gevolg van een annulering verschuldigd:

De aanbetaling (30% van de huurprijs)  bij annulering tot 6 weken voor aanvang van de overeengekomen huurperiode.

100% van de totale huurprijs bij latere annulering.In geval van annulering door verhuurders/eigenaren wegens overmacht kunnen verhuurders/eigenaren de reservering annuleren. De reeds betaalde huursom zal alsdan worden terug betaald. Huurder heeft in geval van annulering door verhuurders/eigenaren geen recht op schadevergoeding of compensatie.

Aantal personen:

Het maximaal aantal personen dat in het huis overnacht, te weten ... mag niet worden overschreden.

Aansprakelijkheid:

Verhuurders treden op als tussenpersoon voor eigenaren en aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid jegens huurder terzake de reserveringen, annuleringen en uitvoering van de huurovereenkomst.

Tijdens de overeengekomen huurperiode is huurder volledig aansprakelijk voor de schade en verlies veroorzaakt aan het huis en de inventaris waaronder mede te verstaan de inboedel, technische apparatuur en bed- en linnengoed, ontstaan als gevolg van het handelen van huurder dan wel van derden die zich met toestemming van huurder in het gehuurde bevinden.

In geval van ongevallen in en rondom het huis kunnen verhuurders en eigenaren niet aansprakelijk worden gesteld.

Indien er een zwembad aanwezig is dan is het zwembad volgens de Franse, wettelijk voorgeschreven normen beveiligd. Kinderen mogen niet zonder zwemvest en toezicht het zwembad betreden. 

Huurders zijn volledig aansprakelijk voor ongevallen in en rondom het zwembad.

In geval van disfunctioneren van het veiligheidssysteem zal huurder per omgaand verhuurder inschakelen. Iedere aansprakelijkheid ten aanzien van het gebruik van het zwembad meer in het bijzonder ongevallen als gevolg van het gebruik van het zwembad blijft ook alsdan voor risico van huurder.

Vuur:

In ieder geval in de periode van 1 juni tot en met 15 oktober, maar ook buiten deze periode als de weersomstandigheden daartoe aanleiding geven, geldt er in deze regio een verordening die elk gebruik van vuur zowel binnen als buiten verbiedt. Vonken kunnen (met name in de zomer) eenvoudig bosbranden doen ontstaan. Het is huurder daarom verboden om op het terrein rondom het huis vuur te maken of te barbecuen.